Vepřová panenka v dijonské hořčici s ratatouille
- Přidat foto
-
Reklama
Tento recept spojuje šťavnatou vepřovou panenku potřenou aromatickou dijonskou hořčicí s lahodným ratatouille z čerstvé zeleniny, jako je cuketa, lilek, rajče a paprika. Kombinace francouzských a středomořských chutí vytváří harmonické jídlo, které je lehké, přesto vydatné a ideální pro slavnostní i běžné večeře.
Reklama
Ingredience
Na ratatouille
Postup přípravy
1.
Panenku očistíme od blan a omyjeme. Potřeme dijonskou hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným česnekem.
2.
Necháme marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc v lednici.
3.
Zeleninu (cuketu, lilek, papriky, rajčata) nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno.
4.
Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek a krátce restujeme.
5.
Postupně přidáváme lilek, cuketu, papriky a rajčata. Každou zeleninu krátce orestujeme, aby si zachovala svou texturu.
6.
Dochutíme solí, pepřem, tymiánem a provensálským kořením. Dusíme na mírném ohni asi 10 minut, dokud není zelenina měkká.
7.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku opečeme ze všech stran dozlatova (cca 2–3 minuty z každé strany).
8.
Přendáme ji do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 10–12 minut, aby zůstala šťavnatá.
9.
Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s porcí ratatouille. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
40 min příprava 30 min vaření 1 hod 10 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 53 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
372.74 kcal |
Protein |
30.07 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
13.97 g
9.92 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.54 g
3.53 g
|
Reklama
Reklama