Vepřová panenka v dijonské hořčici s ratatouille

Tento recept spojuje šťavnatou vepřovou panenku potřenou aromatickou dijonskou hořčicí s lahodným ratatouille z čerstvé zeleniny, jako je cuketa, lilek, rajče a paprika. Kombinace francouzských a středomořských chutí vytváří harmonické jídlo, které je lehké, přesto vydatné a ideální pro slavnostní i běžné večeře.

Reklama

Ingredience

Na ratatouille

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Panenku očistíme od blan a omyjeme. Potřeme dijonskou hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným česnekem.
2.
Necháme marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc v lednici.
3.
Zeleninu (cuketu, lilek, papriky, rajčata) nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno.
4.
Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a zesklovatíme cibuli. Přidáme česnek a krátce restujeme.
5.
Postupně přidáváme lilek, cuketu, papriky a rajčata. Každou zeleninu krátce orestujeme, aby si zachovala svou texturu.
6.
Dochutíme solí, pepřem, tymiánem a provensálským kořením. Dusíme na mírném ohni asi 10 minut, dokud není zelenina měkká.
7.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku opečeme ze všech stran dozlatova (cca 2–3 minuty z každé strany).
8.
Přendáme ji do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 10–12 minut, aby zůstala šťavnatá.
9.
Panenku nakrájíme na plátky a podáváme s porcí ratatouille. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
30 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 53 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
372.74 kcal
Protein
30.07 g
Sacharidy
z toho cukr
13.97 g
9.92 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.54 g
3.53 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama