Vepřová panenka se salátem

Lehká večeře plná chutí, která může být bez výčitek součástí režimu při redukční dietě. Maso je připravené krásně do měkka a do růžova, zůstává v něm všechna šťáva.

Reklama

Ingredience

salát

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si očistíme panenku od blan. Do misky dáme olivový olej, sůl a pepř a rozdrtíme je krouživými pohyby paličkou z hmoždíře (nebo koncem paličky na maso).
2.
Směs vetřeme do panenky ze všech stran. Vezmeme velkou pánev a zprudka orestujeme panenku. Otáčíme, restujeme ze všech stran. Pouze aby se maso zatáhlo, cca 1 minutu.
3.
Dáme na plech do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 8 minut. Mezitím začneme připravovat salát.
4.
Po 8 minutách vytáhneme, přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout.
5.
Do salátu všechnu zeleninu opláchneme a nakrájíme na drobné kousky. Promícháme s olivovým olejem a hořčicí.
6.
Servírujeme společně s teplou panenkou nakrájenou na tenké plátky.
7.
Sklenka polosladkého vína nesmí chybět.

Od: Ráďa 78, 14.3.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 56 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, vepřové maso, pečení, low carb, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
411.82 kcal
Protein
29.65 g
Sacharidy
z toho cukr
5.47 g
2.85 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
29.33 g
4.85 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama