Vepřová panenka na hořčici a česneku s gratinovanými brambory

Vepřová panenka na hořčici a česneku s gratinovanými brambory je lahodné a elegantní jídlo, které kombinuje jemnost masa s výraznou chutí hořčice a česneku. Zapečené brambory se sýrem dokonale doplňují tento pokrm a tvoří sytý a uspokojivý oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Reklama

Ingredience

Na vepřovou panenku

Na gratinované brambory

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Smícháme hořčici s nasekaným česnekem a olivovým olejem, potřeme tím maso ze všech stran. Necháme marinovat alespoň 15 minut.
2.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vymažeme zapékací misku máslem nebo olejem. V misce smícháme smetanu s česnekem, solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
3.
Vrstvíme brambory v zapékací míse, každou vrstvu lehce osolíme a opepříme. Nakonec vše zalijeme smetanovou směsí a posypeme sýrem.
4.
Zapékáme brambory v troubě předehřáté na 180 °C asi 50–60 minut, dokud nejsou měkké a zlatavé.
5.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso opečeme ze všech stran dozlatova (asi 3–4 minuty z každé strany). Pak maso dáme do trouby a na 10–15 minut při 180 °C dopečeme.
6.
Necháme maso chvíli odpočinout, poté nakrájíme na plátky a podáváme s gratinovanými brambory. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 9.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
883.11 kcal
Protein
53.18 g
Sacharidy
z toho cukr
46.41 g
5.22 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
51.78 g
25.91 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama