Vepřová panenka na hořčici a česneku s gratinovanými brambory
Vepřová panenka na hořčici a česneku s gratinovanými brambory je lahodné a elegantní jídlo, které kombinuje jemnost masa s výraznou chutí hořčice a česneku. Zapečené brambory se sýrem dokonale doplňují tento pokrm a tvoří sytý a uspokojivý oběd nebo večeři pro celou rodinu.
Ingredience (3 x porce)
Na vepřovou panenku
Na gratinované brambory
Postup přípravy
Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Smícháme hořčici s nasekaným česnekem a olivovým olejem, potřeme tím maso ze všech stran. Necháme marinovat alespoň 15 minut.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vymažeme zapékací misku máslem nebo olejem. V misce smícháme smetanu s česnekem, solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Vrstvíme brambory v zapékací míse, každou vrstvu lehce osolíme a opepříme. Nakonec vše zalijeme smetanovou směsí a posypeme sýrem.
Zapékáme brambory v troubě předehřáté na 180 °C asi 50–60 minut, dokud nejsou měkké a zlatavé.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso opečeme ze všech stran dozlatova (asi 3–4 minuty z každé strany). Pak maso dáme do trouby a na 10–15 minut při 180 °C dopečeme.
Necháme maso chvíli odpočinout, poté nakrájíme na plátky a podáváme s gratinovanými brambory.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 883.11 kcal |
Protein: 53.18 g |
Sacharidy: 46.41 g |
z toho cukr: 5.22 g |
Tuk: 51.78 g |
z toho nas. MK: 25.91 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4571-veprova-panenka-na-horcici-a-cesneku-s-gratinovanymi-brambory