Vepřová panenka na hořčici a česneku s gratinovanými brambory

Vepřová panenka na hořčici a česneku s gratinovanými brambory je lahodné a elegantní jídlo, které kombinuje jemnost masa s výraznou chutí hořčice a česneku. Zapečené brambory se sýrem dokonale doplňují tento pokrm a tvoří sytý a uspokojivý oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Ingredience (3 x porce)

Na vepřovou panenku

Na gratinované brambory

Postup přípravy

  1. Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Smícháme hořčici s nasekaným česnekem a olivovým olejem, potřeme tím maso ze všech stran. Necháme marinovat alespoň 15 minut.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vymažeme zapékací misku máslem nebo olejem. V misce smícháme smetanu s česnekem, solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
  3. Vrstvíme brambory v zapékací míse, každou vrstvu lehce osolíme a opepříme. Nakonec vše zalijeme smetanovou směsí a posypeme sýrem.
  4. Zapékáme brambory v troubě předehřáté na 180 °C asi 50–60 minut, dokud nejsou měkké a zlatavé.
  5. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso opečeme ze všech stran dozlatova (asi 3–4 minuty z každé strany). Pak maso dáme do trouby a na 10–15 minut při 180 °C dopečeme.
  6. Necháme maso chvíli odpočinout, poté nakrájíme na plátky a podáváme s gratinovanými brambory. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 883.11 kcal | Protein: 53.18 g | Sacharidy: 46.41 g | z toho cukr: 5.22 g | Tuk: 51.78 g | z toho nas. MK: 25.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4571-veprova-panenka-na-horcici-a-cesneku-s-gratinovanymi-brambory