Vepřová panenka na roštu s hranolky

Vepřová panenka se hodí k přípravě rychlého a zaručeně dobrého obědu. Panenka je přelitá jemnou omáčkou, doplněná o hranolky a domácí tatarskou omáčku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou panenku si opláchneme a nakrájíme na medailonky. Maso lehce naklepeme.
2.
Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme chvíli odpočinout.
3.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso zprudka po obou stranách opečeme.
4.
Poté vyndáme z pánve a do zbylého výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli. Restujeme do tmavé barvy, zaprášíme moukou chvíli opečeme a rozředíme vodou. Provaříme zhruba 10 minut.
5.
Šťávu si přecedíme, vložíme do ni zpět maso a necháme chvíli dusit. Dochutíme sojovou omáčkou a případně osolíme, opepříme.
6.
V troubě si opečeme hranolky a můžeme podávat. Na talíři zdobíme zeleninou.

Od: Petuler, 17.2.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
25 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
346.42 kcal
Protein
32.66 g
Sacharidy
z toho cukr
8.50 g
2.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.86 g
6.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama