Vepřová panenka na roštu s hranolky

Vepřová panenka se hodí k přípravě rychlého a zaručeně dobrého obědu. Panenka je přelitá jemnou omáčkou, doplněná o hranolky a domácí tatarskou omáčku.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku si opláchneme a nakrájíme na medailonky. Maso lehce naklepeme.
  2. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme chvíli odpočinout.
  3. V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso zprudka po obou stranách opečeme.
  4. Poté vyndáme z pánve a do zbylého výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli. Restujeme do tmavé barvy, zaprášíme moukou chvíli opečeme a rozředíme vodou. Provaříme zhruba 10 minut.
  5. Šťávu si přecedíme, vložíme do ni zpět maso a necháme chvíli dusit. Dochutíme sojovou omáčkou a případně osolíme, opepříme.
  6. V troubě si opečeme hranolky a můžeme podávat. Na talíři zdobíme zeleninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 346.42 kcal | Protein: 32.66 g | Sacharidy: 8.50 g | z toho cukr: 2.35 g | Tuk: 18.86 g | z toho nas. MK: 6.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2986-veprova-panenka-na-rostu-s-hranolky