Vepřová panenka se hodí k přípravě rychlého a zaručeně dobrého obědu. Panenka je přelitá jemnou omáčkou, doplněná o hranolky a domácí tatarskou omáčku.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Vepřovou panenku si opláchneme a nakrájíme na medailonky. Maso lehce naklepeme.
Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme chvíli odpočinout.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso zprudka po obou stranách opečeme.
Poté vyndáme z pánve a do zbylého výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli. Restujeme do tmavé barvy, zaprášíme moukou chvíli opečeme a rozředíme vodou. Provaříme zhruba 10 minut.
Šťávu si přecedíme, vložíme do ni zpět maso a necháme chvíli dusit. Dochutíme sojovou omáčkou a případně osolíme, opepříme.
V troubě si opečeme hranolky a můžeme podávat. Na talíři zdobíme zeleninou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 346.42 kcal |
Protein: 32.66 g |
Sacharidy: 8.50 g |
z toho cukr: 2.35 g |
Tuk: 18.86 g |
z toho nas. MK: 6.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2986-veprova-panenka-na-rostu-s-hranolky