Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a bramborovým knedlíkem
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a bramborovým knedlíkem je lahodné spojení jemného masa, sladkokyselé omáčky a nadýchaných knedlíků. Díky švestkám a červenému vínu má omáčka bohatou a výraznou chuť, která skvěle doplňuje šťavnatou panenku. Tento pokrm je ideální pro slavnostní oběd nebo večeři, kdy chcete připravit něco speciálního a přitom tradičního.
Reklama
Postup přípravy
1.
Maso očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a panenku ze všech stran zprudka opečeme. Přendáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme pár minut odpočinout.
2.
Cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a restujeme dosklovata. Přidáme nakrájené sušené švestky, krátce orestujeme, zalijeme vínem a necháme zredukovat na polovinu. Přilijeme vývar, balzamikový ocet, osolíme, opepříme a povaříme asi 10 minut. Na závěr dochutíme medem a omáčku rozmixujeme dohladka.
3.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku, vejce a sůl. Rychle vypracujeme těsto, z kterého vytvoříme váleček a nakrájíme ho na stejné kousky.
4.
Z připraveného těsta vytvarujeme knedlíky. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 10–12 minut, dokud nevyplavou na povrch. Poté je scedíme.
5.
Panenku nakrájíme na silnější plátky.
6.
Na talíř naaranžujeme plátky panenky, přelijeme švestkovou omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
664.01 kcal |
Protein |
40.24 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
72.13 g
19.38 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.73 g
6.85 g
|
Reklama
Reklama