Vepřová pečeně s yorkshirským pudinkem a cibulovou omáčkou
Tento recept propojuje britskou klasiku s českou tradicí – šťavnatá vepřová pečeně se skvěle doplňuje s nadýchaným yorkshirským pudinkem a jemně sladkou cibulovou omáčkou. Vzniká tak slavnostní a přitom domácké jídlo, ideální pro nedělní oběd nebo rodinné setkání.
Reklama
Postup přípravy
1.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
2.
Maso osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme rozmarýnem nebo kmínem.
3.
Vložíme do pekáče, přidáme tuk a trochu vývaru a pečeme zakryté asi 1,5 hodiny. Poté odkryjeme a dopečeme dozlatova. Výpek uchováme.
4.
V míse prošleháme vejce, mléko, mouku a sůl do hladkého těsta. Necháme alespoň 30 minut odležet (může být i více).
5.
Předehřejeme troubu na 220 °C a do formiček na muffiny nebo do hluboké plechové formy dáme trochu tuku z pečeně – každé dno by mělo být dobře pokryté.
6.
Když je tuk rozpálený (bublá), nalijeme těsto do formiček a pečeme 20–25 minut, dokud yorkshirské pudinky nenaskočí a nezhnědnou. Během pečení neotvíráme troubu!
7.
Na másle pomalu restujeme cibuli, dokud nezezlátne a nezkaramelizuje (asi 15–20 minut).
Přidáme cukr, ocet, vývar a dusíme pár minut.
8.
Lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, dochutíme solí a pepřem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
619.99 kcal |
Protein |
41.87 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
11.89 g
8.39 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
44.90 g
14.48 g
|
Reklama
Reklama




