Vepřové ragú s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší

Toto vepřové ragú je vydatné a chutné jídlo, ideální pro chladnější dny. Křehké maso pomalu dušené s kořenovou zeleninou vytváří bohatou omáčku, která se skvěle doplňuje s krémovou bramborovou kaší.

Reklama

Ingredience

Na bramborovou kaši

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme.
2.
Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
3.
V hrnci rozpálíme olej a na středním plameni opečeme maso dozlatova. Poté jej dáme stranou.
4.
Na stejné pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Přidáme maso zpět, zaprášíme moukou, promícháme a krátce restujeme.
5.
Zalijeme vývarem, přidáme víno, hořčici, bobkový list a majoránku. Přiklopíme poklicí a necháme dusit na mírném plameni 45–60 minut, dokud není maso měkké.
6.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut).
7.
Scedíme a ihned rozšťoucháme s máslem. Přilijeme teplé mléko a vyšleháme do hladké kaše.
8.
Ragú podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s krémovou bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 6.5.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
701.86 kcal
Protein
37.92 g
Sacharidy
z toho cukr
45.73 g
8.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
36.73 g
17.51 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama