Vepřové ragú s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší
Toto vepřové ragú je vydatné a chutné jídlo, ideální pro chladnější dny. Křehké maso pomalu dušené s kořenovou zeleninou vytváří bohatou omáčku, která se skvěle doplňuje s krémovou bramborovou kaší.
Reklama
Postup přípravy
1.
Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme.
2.
Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
3.
V hrnci rozpálíme olej a na středním plameni opečeme maso dozlatova. Poté jej dáme stranou.
4.
Na stejné pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu.
Přidáme maso zpět, zaprášíme moukou, promícháme a krátce restujeme.
5.
Zalijeme vývarem, přidáme víno, hořčici, bobkový list a majoránku. Přiklopíme poklicí a necháme dusit na mírném plameni 45–60 minut, dokud není maso měkké.
6.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut).
7.
Scedíme a ihned rozšťoucháme s máslem.
Přilijeme teplé mléko a vyšleháme do hladké kaše.
8.
Ragú podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s krémovou bramborovou kaší.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
701.86 kcal |
Protein |
37.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
45.73 g
8.01 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
36.73 g
17.51 g
|
Reklama
Reklama