Vepřové ragú s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší
Toto vepřové ragú je vydatné a chutné jídlo, ideální pro chladnější dny. Křehké maso pomalu dušené s kořenovou zeleninou vytváří bohatou omáčku, která se skvěle doplňuje s krémovou bramborovou kaší.
Ingredience (4 x porce)
Na bramborovou kaši
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme.
Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
V hrnci rozpálíme olej a na středním plameni opečeme maso dozlatova. Poté jej dáme stranou.
Na stejné pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu.
Přidáme maso zpět, zaprášíme moukou, promícháme a krátce restujeme.
Zalijeme vývarem, přidáme víno, hořčici, bobkový list a majoránku. Přiklopíme poklicí a necháme dusit na mírném plameni 45–60 minut, dokud není maso měkké.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut).
Scedíme a ihned rozšťoucháme s máslem.
Přilijeme teplé mléko a vyšleháme do hladké kaše.
Ragú podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s krémovou bramborovou kaší.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 701.86 kcal |
Protein: 37.92 g |
Sacharidy: 45.73 g |
z toho cukr: 8.01 g |
Tuk: 36.73 g |
z toho nas. MK: 17.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4530-veprove-ragu-s-korenovou-zeleninou-a-bramborovou-kasi