Vepřové ragú s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší

Toto vepřové ragú je vydatné a chutné jídlo, ideální pro chladnější dny. Křehké maso pomalu dušené s kořenovou zeleninou vytváří bohatou omáčku, která se skvěle doplňuje s krémovou bramborovou kaší.

Ingredience (4 x porce)

Na bramborovou kaši

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme.
  2. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  3. V hrnci rozpálíme olej a na středním plameni opečeme maso dozlatova. Poté jej dáme stranou.
  4. Na stejné pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Přidáme maso zpět, zaprášíme moukou, promícháme a krátce restujeme.
  5. Zalijeme vývarem, přidáme víno, hořčici, bobkový list a majoránku. Přiklopíme poklicí a necháme dusit na mírném plameni 45–60 minut, dokud není maso měkké.
  6. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20 minut).
  7. Scedíme a ihned rozšťoucháme s máslem. Přilijeme teplé mléko a vyšleháme do hladké kaše.
  8. Ragú podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s krémovou bramborovou kaší. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 701.86 kcal | Protein: 37.92 g | Sacharidy: 45.73 g | z toho cukr: 8.01 g | Tuk: 36.73 g | z toho nas. MK: 17.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4530-veprove-ragu-s-korenovou-zeleninou-a-bramborovou-kasi