Lehká večeře plná chutí, která může být bez výčitek součástí režimu při redukční dietě. Maso je připravené krásně do měkka a do růžova, zůstává v něm všechna šťáva.
Ingredience (4 x porce)
salát
Postup přípravy
Nejprve si očistíme panenku od blan. Do misky dáme olivový olej, sůl a pepř a rozdrtíme je krouživými pohyby paličkou z hmoždíře (nebo koncem paličky na maso).
Směs vetřeme do panenky ze všech stran. Vezmeme velkou pánev a zprudka orestujeme panenku. Otáčíme, restujeme ze všech stran. Pouze aby se maso zatáhlo, cca 1 minutu.
Dáme na plech do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 8 minut. Mezitím začneme připravovat salát.
Po 8 minutách vytáhneme, přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout.
Do salátu všechnu zeleninu opláchneme a nakrájíme na drobné kousky. Promícháme s olivovým olejem a hořčicí.
Servírujeme společně s teplou panenkou nakrájenou na tenké plátky.
Sklenka polosladkého vína nesmí chybět.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 411.82 kcal |
Protein: 29.65 g |
Sacharidy: 5.47 g |
z toho cukr: 2.85 g |
Tuk: 29.33 g |
z toho nas. MK: 4.85 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3025-veprova-panenka-se-salatem