Vepřová panenka se salátem

Lehká večeře plná chutí, která může být bez výčitek součástí režimu při redukční dietě. Maso je připravené krásně do měkka a do růžova, zůstává v něm všechna šťáva.

Ingredience (4 x porce)

salát

Postup přípravy

  1. Nejprve si očistíme panenku od blan. Do misky dáme olivový olej, sůl a pepř a rozdrtíme je krouživými pohyby paličkou z hmoždíře (nebo koncem paličky na maso).
  2. Směs vetřeme do panenky ze všech stran. Vezmeme velkou pánev a zprudka orestujeme panenku. Otáčíme, restujeme ze všech stran. Pouze aby se maso zatáhlo, cca 1 minutu.
  3. Dáme na plech do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 8 minut. Mezitím začneme připravovat salát.
  4. Po 8 minutách vytáhneme, přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout.
  5. Do salátu všechnu zeleninu opláchneme a nakrájíme na drobné kousky. Promícháme s olivovým olejem a hořčicí.
  6. Servírujeme společně s teplou panenkou nakrájenou na tenké plátky.
  7. Sklenka polosladkého vína nesmí chybět.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 411.82 kcal | Protein: 29.65 g | Sacharidy: 5.47 g | z toho cukr: 2.85 g | Tuk: 29.33 g | z toho nas. MK: 4.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3025-veprova-panenka-se-salatem