Základní a jednoduchý recept na přípravu vepřové panenky vcelku. Panenka zůstane krásně šťavnatá, uvnitř bude mít lehounce růžovou barvu. Servírovat ji můžete s hořčicovou nebo smetanovou omáčkou.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Panenku necháme vcelku a očistíme od blan. Důkladně osolíme. Sůl vetřeme do masa. Lžíci oleje natřeme na panenku.
Necháme 5 minut v pokojové teplotě.
Dáme do zapékací mísy bez poklice. Vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C a pečeme 30 minut.
Posledních 5 minut přepínáme na gril, aby se zapekla panenka na kůrčičku.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 240.17 kcal |
Protein: 34.42 g |
Sacharidy: 0.00 g |
z toho cukr: 0.00 g |
Tuk: 10.42 g |
z toho nas. MK: 2.59 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3669-stavnata-veprova-panenka