Šťavnatá vepřová panenka

Základní a jednoduchý recept na přípravu vepřové panenky vcelku. Panenka zůstane krásně šťavnatá, uvnitř bude mít lehounce růžovou barvu. Servírovat ji můžete s hořčicovou nebo smetanovou omáčkou.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Panenku necháme vcelku a očistíme od blan. Důkladně osolíme. Sůl vetřeme do masa. Lžíci oleje natřeme na panenku.
  2. Necháme 5 minut v pokojové teplotě.
  3. Dáme do zapékací mísy bez poklice. Vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C a pečeme 30 minut.
  4. Posledních 5 minut přepínáme na gril, aby se zapekla panenka na kůrčičku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 240.17 kcal | Protein: 34.42 g | Sacharidy: 0.00 g | z toho cukr: 0.00 g | Tuk: 10.42 g | z toho nas. MK: 2.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3669-stavnata-veprova-panenka