Vepřový řízek

Vepřový řízek je klasické jídlo, které potěší milovníky smaženého a šťavnatého masa. Jeho příprava je relativně jednoduchá, ale výsledek je skvělý - chutný, křupavý a plný aroma.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Řízky si připravíme tak, že každý řízek položíme na pracovní plochu a lehce je naklepeme kuchyňským kladívkem. Tím řízky ztenčíme a zjemníme.
  2. Připravíme si tři misky. V jedné smícháme hladkou mouku s trochou soli a pepře. Ve druhé rozmícháme vejce. Do třetí misky si připravíme strouhanku.
  3. Každý řízek nejprve obalíme v mouce, následně ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Ujistíme se, že řízek je rovnoměrně obalený po celé ploše.
  4. Na pánvi si rozehřejeme máslo. Přidáme obalené řízky a smažíme je z obou stran dozlatova. Můžeme použít středně vysokou teplotu, aby se řízky správně zatáhly a byly křupavé.
  5. Jakmile jsou řízky zlatavé a propečené, přeneseme je na talíř s kuchyňským papírem, aby se zbavily přebytečného tuku.
  6. Jako příloha jsou k řízkům nejvhodnější brambory v jakékoliv formě – pečené, vařené, šťouchané, bramborová kaše či hranolky. Navíc k nim lze přikusovat například kyselou okurku nebo ovocný kompot. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 378.31 kcal | Protein: 41.86 g | Sacharidy: 2.86 g | z toho cukr: 0.23 g | Tuk: 21.21 g | z toho nas. MK: 10.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3916-veprovy-rizek