Vepřové plátky na zelenině a jarní cibulce

Vepřová pečeně bývá sušší, proto se pro ni dobře hodí pomalé dušení. Pokud přidáte jarní cibulku a kořenovou zeleninu často nepotřebujete další přílohu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky. Dobře okořeníme (část koření zůstane) a necháme chvíli v pokojové teplotě.
  2. Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubé hranolky. Lahůdkovou cibuli nakrájíme i s natí na drobné kousky.
  3. Do hrnce se širokým dnem dáme sádlo, přidáme cibuli a zeleninové hranolky. Restujeme se zbývajícím kořením. Přidáme plátky vepřového masa, orestujeme z jedné strany. Otočíme, podlijeme vodou do 2/3 a dáme dusit.
  4. Dusíme na mírnou teplotu asi 1,5 až 2 hodiny. Podáváme s rýží, bulgurem, pohankou nebo bez přílohy.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 421.09 kcal | Protein: 24.76 g | Sacharidy: 11.50 g | z toho cukr: 6.42 g | Tuk: 29.98 g | z toho nas. MK: 10.44 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2661-veprove-platky-na-zelenine-a-jarni-cibulce