Vepřová pečeně bývá sušší, proto se pro ni dobře hodí pomalé dušení. Pokud přidáte jarní cibulku a kořenovou zeleninu často nepotřebujete další přílohu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Vepřovou pečeni nakrájíme na tenké plátky. Dobře okořeníme (část koření zůstane) a necháme chvíli v pokojové teplotě.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na hrubé hranolky. Lahůdkovou cibuli nakrájíme i s natí na drobné kousky.
Do hrnce se širokým dnem dáme sádlo, přidáme cibuli a zeleninové hranolky. Restujeme se zbývajícím kořením. Přidáme plátky vepřového masa, orestujeme z jedné strany. Otočíme, podlijeme vodou do 2/3 a dáme dusit.
Dusíme na mírnou teplotu asi 1,5 až 2 hodiny. Podáváme s rýží, bulgurem, pohankou nebo bez přílohy.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 421.09 kcal |
Protein: 24.76 g |
Sacharidy: 11.50 g |
z toho cukr: 6.42 g |
Tuk: 29.98 g |
z toho nas. MK: 10.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2661-veprove-platky-na-zelenine-a-jarni-cibulce