Vepřové plátky na česneku a slanině

Na vepřové plátky můžete použít vepřovou kýtu nebo vepřovou pečeni. Obojí je spíše sušší maso, které si dobře rozumí se slaninou. Nebojte se přidat hodně česneku. Zato se solí spíše opatrně, anglická slanina už sůl obsahuje.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Lehce osolíme a opepříme. Z obou stran potřeme prolisovaným česnekem. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
  2. Do pekáče dáme sádlo a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
  3. Polovinu slaniny dáme na cibuli. Položíme plátky masa a překryjeme druhou polovinou slaniny.
  4. Podlijeme 150 ml vody. Pečeme pod poklicí na 140 °C asi 2 hodiny. Po celou dobu neotáčíme a nepodléváme.
  5. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 519.77 kcal | Protein: 29.71 g | Sacharidy: 6.40 g | z toho cukr: 2.58 g | Tuk: 41.27 g | z toho nas. MK: 14.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3456-veprove-platky-na-cesneku-a-slanine