Dušená mrkev a hovězí maso nebývá oblíbeným pokrmem. Zkuste trochu jinou úpravu a uvidíte, že zachutná vám i dětem. S bramborovou kaší mu nejde odolat.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostičky, lahůdkovou cibuli na kolečka. Mrkev očistíme a nakrájíme na špalíky.
Rozehřejeme 2 lžíce sádla, nasypeme cibuli, přidáme hovězí maso, papriku, sůl, pepř, drcený kmín a promícháme. Krátce orestujeme, podlijeme do 2/3 masa vodou. Přidáme mrkev a dusíme.
Dusíme asi 3 hodiny, průběžně přilíváme vodu, občas promícháme.
Až je maso měkké, scedíme vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme lžíci celozrnné mouky. Zpěníme a zalijeme vývarem. Zahuštěnou omáčku vmícháme zpět do masa a mrkve.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 361.59 kcal |
Protein: 22.68 g |
Sacharidy: 12.35 g |
z toho cukr: 6.53 g |
Tuk: 23.23 g |
z toho nas. MK: 8.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1585-hovezi-maso-s-mrkvi-a-lahudkovou-cibuli