Hovězí maso s mrkví a lahůdkovou cibulí

Dušená mrkev a hovězí maso nebývá oblíbeným pokrmem. Zkuste trochu jinou úpravu a uvidíte, že zachutná vám i dětem. S bramborovou kaší mu nejde odolat.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostičky, lahůdkovou cibuli na kolečka. Mrkev očistíme a nakrájíme na špalíky.
  2. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, nasypeme cibuli, přidáme hovězí maso, papriku, sůl, pepř, drcený kmín a promícháme. Krátce orestujeme, podlijeme do 2/3 masa vodou. Přidáme mrkev a dusíme.
  3. Dusíme asi 3 hodiny, průběžně přilíváme vodu, občas promícháme.
  4. Až je maso měkké, scedíme vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme lžíci celozrnné mouky. Zpěníme a zalijeme vývarem. Zahuštěnou omáčku vmícháme zpět do masa a mrkve.
  5. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 361.59 kcal | Protein: 22.68 g | Sacharidy: 12.35 g | z toho cukr: 6.53 g | Tuk: 23.23 g | z toho nas. MK: 8.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1585-hovezi-maso-s-mrkvi-a-lahudkovou-cibuli