Hovězí s loupanými rajčaty

Dobře připravené hovězí maso se hodí ke každé příloze. Když jej zkombinujeme s jemnou chutí loupaných rajčat a bazalky máte výbornou směs na špagety.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky. Rozehřejeme sádlo a dáme orestovat cibuli. Přidáme nakrájené hovězí maso, okořeníme solí, pepřem, paprikou a grilovacím kořením, dobře promícháme a podlijeme vodou.
  2. Snížíme teplotu, přikryjeme poklicí a dusíme asi 2 až 3 hodiny. V případě potřeby dolijeme vodu.
  3. Ke konci dušení dolejeme trochu vody a vytvoříme základ na omáčku. Do směsi vmícháme sterilovaná rajčata i se šťávou. Ochutíme cukrem a bazalkou a dobře promícháme.
  4. Vedle v hrnci si rozehřejeme olej a přidáme mouku. Dobře promícháme a necháme zpěnit. Zpěněnou směs vmícháme do masa s rajčaty a zahustíme omáčku.
  5. Uvaříme špagety a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 599.49 kcal | Protein: 32.67 g | Sacharidy: 29.49 g | z toho cukr: 9.65 g | Tuk: 37.59 g | z toho nas. MK: 13.88 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1653-hovezi-s-loupanymi-rajcaty