Dobře připravené hovězí maso se hodí ke každé příloze. Když jej zkombinujeme s jemnou chutí loupaných rajčat a bazalky máte výbornou směs na špagety.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky. Rozehřejeme sádlo a dáme orestovat cibuli. Přidáme nakrájené hovězí maso, okořeníme solí, pepřem, paprikou a grilovacím kořením, dobře promícháme a podlijeme vodou.
Snížíme teplotu, přikryjeme poklicí a dusíme asi 2 až 3 hodiny. V případě potřeby dolijeme vodu.
Ke konci dušení dolejeme trochu vody a vytvoříme základ na omáčku. Do směsi vmícháme sterilovaná rajčata i se šťávou. Ochutíme cukrem a bazalkou a dobře promícháme.
Vedle v hrnci si rozehřejeme olej a přidáme mouku. Dobře promícháme a necháme zpěnit. Zpěněnou směs vmícháme do masa s rajčaty a zahustíme omáčku.
Uvaříme špagety a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 599.49 kcal |
Protein: 32.67 g |
Sacharidy: 29.49 g |
z toho cukr: 9.65 g |
Tuk: 37.59 g |
z toho nas. MK: 13.88 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1653-hovezi-s-loupanymi-rajcaty