Italská rajčatová omáčka

Italská rajčatová omáčka je základní omáčka k těstovinám nebo na dokonalou italskou pizzu. K těstovinám můžete, ale nemusíte omáčku ještě dochutit dalšími ingrediencemi. V případě, že milujete italské pizzy a hledáte základ, který Italové používají na potření těsta, pak jste ho právě našli. Tato omáčka je typicky italská, na přípravu velmi jednoduchá a chutná skvěle.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme olivový olej do hrnce a na nízkém ohni na něm necháme osmahnout cibulku do zlatova.
2.
Jakmile je cibulka do zlatova, přidáme 2 lžíce másla a 6 stroužků česneku a necháme ještě chvilku na oleji osmahnout. Máslo se nesmí připálit.
3.
Poté přidáme do hrnce rajčatové pyré a celá rajčata, která si nejprve rozmixujeme, než je do omáčky přidáme.
4.
Vše dobře promícháme.
5.
Nakonec přidáme tymián, rozmarýn, oregano, sušenou bazalku, sůl a pepř dle chuti (lepší je slanější) a nakonec ½ kelímku červeného vína.
6.
Vše znovu důkladně promícháme a vaříme za stálého míchání na mírném ohni cca 20 min. Díky tomu, víno v omáčce nebude vůbec cítit.
7.
Omáčku necháme do druhého dne v lednici či ve spíži odležet, aby se propojily chutě a byly výraznější a můžeme podávat.

Od: Marie, 10.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
40 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
115.90 kcal
Protein
3.02 g
Sacharidy
z toho cukr
14.55 g
12.74 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.47 g
1.86 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama