Tagliatelle se sýrovou omáčkou a sušenými rajčaty

Tento recept na těstoviny se sýrovou omáčkou je perfektní volbou pro milovníky krémových omáček a sýrových chutí. Sušená rajčata dodávají pokrmu svou specifickou výraznou chuť. Ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, dokud nejsou al dente. Scedíme je a necháme okapat, přičemž si stranou ponecháme asi 1/2 hrnku vody z těstovin na případné zředění omáčky.
2.
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej na středním ohni, přidáme nasekaný česnek a necháme ho zpěnit (asi 1 minutu, jen aby se rozvoněl, ale nezhnědl). Poté přilijeme smetanu a přivedeme k varu.
3.
Do smetany přidáme nadrobený sýr (gorgonzolu nebo nivu) a necháme ho rozpustit. Přidáme i větší část parmazánu a zamícháme, aby vznikla hladká omáčka.
4.
Vmícháme nasekaná sušená rajčata (nebo je dáme na každou porci až při servírování) a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit trochou vody z těstovin.
5.
Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a podáváme posypané zbytkem parmazánu. Na ozdobu můžeme přidat čerstvou bazalku nebo rukolu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.11.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
558.67 kcal
Protein
21.16 g
Sacharidy
z toho cukr
60.89 g
3.75 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.11 g
12.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama