Tagliatelle se sýrovou omáčkou a sušenými rajčaty
- Přidat foto
-
Reklama
Tento recept na těstoviny se sýrovou omáčkou je perfektní volbou pro milovníky krémových omáček a sýrových chutí. Sušená rajčata dodávají pokrmu svou specifickou výraznou chuť. Ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, dokud nejsou al dente. Scedíme je a necháme okapat, přičemž si stranou ponecháme asi 1/2 hrnku vody z těstovin na případné zředění omáčky.
2.
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej na středním ohni, přidáme nasekaný česnek a necháme ho zpěnit (asi 1 minutu, jen aby se rozvoněl, ale nezhnědl). Poté přilijeme smetanu a přivedeme k varu.
3.
Do smetany přidáme nadrobený sýr (gorgonzolu nebo nivu) a necháme ho rozpustit. Přidáme i větší část parmazánu a zamícháme, aby vznikla hladká omáčka.
4.
Vmícháme nasekaná sušená rajčata (nebo je dáme na každou porci až při servírování) a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit trochou vody z těstovin.
5.
Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a podáváme posypané zbytkem parmazánu. Na ozdobu můžeme přidat čerstvou bazalku nebo rukolu. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
10 min příprava 15 min vaření 25 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 39 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
558.67 kcal |
Protein |
21.16 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
60.89 g
3.75 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.11 g
12.06 g
|
Reklama
Reklama