Tagliatelle se špenátem a slaninou
Tagliatelle se špenátem a slaninou je rychlý a chutný pokrm, který spojuje svěží zeleninu s bohatou slaninovou chutí a jemnou smetanovou omáčkou. Ideální na oběd či večeři, tento recept je jednoduchý a uspokojí všechny milovníky těstovin.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    V hrnci s osolenou vodou uvaříme tagliatelle podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a uchováme trochu vody z vaření.
                2.
                    Na pánvi zahřejeme olivový olej. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opékáme ji, dokud není křupavá a zlatavá. Poté ji vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírové utěrce.
                3.
                    Na té samé pánvi, kde jsme opékali slaninu, přidáme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme na středním ohni, dokud nezměknou a nezačnou zlátnout.
                4.
                    Do pánve přidáme čerstvý špenát a smažíme, dokud nezměkne a nezvadne. Podle potřeby přilijeme trochu vody z těstovin, aby špenát nezasychal.
                5.
                    Do pánve přilijeme smetanu na vaření, promícháme a necháme chvíli povařit, aby omáčka zhoustla. Osolíme a opepříme podle chuti.
                6.
                    Do hotové omáčky přidáme uvařené tagliatelle a dobře promícháme, aby se těstoviny obalily v omáčce. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody z vaření těstovin.
                7.
                    Těstoviny rozdělíme na talíře, posypeme opečenou slaninou a nastrouhaným parmezánem.  Dobrou chuť! :-)
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                1,080.31 kcal  | 
            
Protein  | 
                40.27 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     95.44 g 
                    6.82 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     57.79 g 
                    20.25 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



