Italská rajčatová omáčka je základní omáčka k těstovinám nebo na dokonalou italskou pizzu. K těstovinám můžete, ale nemusíte omáčku ještě dochutit dalšími ingrediencemi. V případě, že milujete italské pizzy a hledáte základ, který Italové používají na potření těsta, pak jste ho právě našli. Tato omáčka je typicky italská, na přípravu velmi jednoduchá a chutná skvěle.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme olivový olej do hrnce a na nízkém ohni na něm necháme osmahnout cibulku do zlatova.
Jakmile je cibulka do zlatova, přidáme 2 lžíce másla a 6 stroužků česneku a necháme ještě chvilku na oleji osmahnout. Máslo se nesmí připálit.
Poté přidáme do hrnce rajčatové pyré a celá rajčata, která si nejprve rozmixujeme, než je do omáčky přidáme.
Vše dobře promícháme.
Nakonec přidáme tymián, rozmarýn, oregano, sušenou bazalku, sůl a pepř dle chuti (lepší je slanější) a nakonec ½ kelímku červeného vína.
Vše znovu důkladně promícháme a vaříme za stálého míchání na mírném ohni cca 20 min. Díky tomu, víno v omáčce nebude vůbec cítit.
Omáčku necháme do druhého dne v lednici či ve spíži odležet, aby se propojily chutě a byly výraznější a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 115.90 kcal |
Protein: 3.02 g |
Sacharidy: 14.55 g |
z toho cukr: 12.74 g |
Tuk: 3.47 g |
z toho nas. MK: 1.86 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2162-italska-rajcatova-omacka