Boloňská omáčka z pomalého hrnce

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli, řapíkatý celer a mrkev nakrájejte na kousky a ve velké pánvi osmahněte na olivovém oleji. Stačí pár minut.
2.
Přidejte maso a zvyšte teplotu. Po chvíli pustí vodu, nechte ji vydusit, dokud nezbude jen tuk. Poté přidejte protlak a nechte zarestovat.
3.
Přidejte passatu, trošku vody a bobkové listy. Promíchejte a přendejte do pomalého hrnce.
4.
Vařte na nízký stupeň asi 8 hodin.
5.
Dejte vařit těstoviny. Až budou skoro vařené, tak do velké pánve dejte požadované množství omáčky a přidejte vařené těstoviny. Nařeďte do požadované konzistence vodou z těstovin a nechte chvíli povařit.
6.
Podávejte sypané sýrem.

Od: BunTom, 9.12.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
8 hod vaření
8 hod 10 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 27 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, italská, těstoviny, z jednoho hrnce, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
269.70 kcal
Protein
22.74 g
Sacharidy
z toho cukr
8.84 g
5.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.76 g
6.29 g

Detailní rozpis podle ingrediencí