Lasagne Bolognese

Tradiční italské lasagne s boloňskou omáčkou. Recept předpokládá, že máte již boloňskou omáčku hotovou.

Ingredience

Bašamel

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravte bešamel. Do hrnce dejte studené mléko, přidejte mouku a metličkou rozmíchejte. Zapněte sporák a za stálého míchání nechte zhoustnout (5-10 minut).
2.
Poté sundejte ze sporáku, přimíchejte máslo a strouhaný parmazán.
3.
Rozehřejte troubu na 180°C a připravte si zapékací mísu.
4.
Na dno zapékací mísy natřete nejprve boloňskou omáčku, poté dejte vrstvu syrových lasagní.
5.
Postupujte tak, že dáte opět vrstvu boloňské omáčky, poté zalijete bešamelem a nastrouháte ještě trošku parmazánu. Poté pokračujete, horní vrstva je z boloňské omáčky, bešamelu a parmazánu.
6.
Pečte v troubě asi 45 minut.

Od: BunTom, 15.3.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, italská, těstoviny, hovězí maso, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,049.05 kcal
Protein
42.85 g
Sacharidy
z toho cukr
73.28 g
10.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
64.15 g
7.63 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.