Tradiční italské lasagne s boloňskou omáčkou. Recept předpokládá, že máte již boloňskou omáčku hotovou.
Ingredience (4 x porce)
Bašamel
Postup přípravy
Nejprve si připravte bešamel. Do hrnce dejte studené mléko, přidejte mouku a metličkou rozmíchejte. Zapněte sporák a za stálého míchání nechte zhoustnout (5-10 minut).
Poté sundejte ze sporáku, přimíchejte máslo a strouhaný parmazán.
Rozehřejte troubu na 180°C a připravte si zapékací mísu.
Na dno zapékací mísy natřete nejprve boloňskou omáčku, poté dejte vrstvu syrových lasagní.
Postupujte tak, že dáte opět vrstvu boloňské omáčky, poté zalijete bešamelem a nastrouháte ještě trošku parmazánu. Poté pokračujete, horní vrstva je z boloňské omáčky, bešamelu a parmazánu.
Pečte v troubě asi 45 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,049.05 kcal |
Protein: 42.85 g |
Sacharidy: 73.28 g |
z toho cukr: 10.89 g |
Tuk: 64.15 g |
z toho nas. MK: 7.63 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2490-lasagne-bolognese