Tradiční boloňská omáčka
- Přidat foto
-
Reklama
Boloňská omáčka pochází z Itálie, regionu Emilia-Romagna. Na Internetu najdete spoustu verzí boloňské omáčky, ale podle tohoto receptu vytvoříte autentickou boloňskou omáčku, kterou můžete poté použít k přípravě mnoha pokrmů. Tradičně se podává s čerstvými tagliatelle, avšak použít můžete libovolné jiné těstoviny, u nás se nejčastěji používají špagety.
Reklama
Ingredience
Zelenina
Na posypání
Těstoviny
Postup přípravy
1.
Do rozpálené pánve dejte olivový olej a máslo. Až bude máslo rozpuštěné, přidejte pancettu, cibuli, celer a mrkev. Nechte restovat asi 3 minuty.
2.
Přidejte mleté hovězí i vepřové a nechte restovat. Maso pustí vodu, počkejte, až se vypaří a zbude jen tuk.
3.
Přilijte červené víno a promíchejte. Počkejte, až se víno odpaří a opět zbude jen tuk.
4.
Poté přimíchejte rajčatový protlak a zalijte vývarem.
5.
Snižte plamen na minimum, zakryjte poličkou a nechte 2 hodiny pomalu dusit. Občas kontrolujte, jestli není třeba doplnit tekutinu.
6.
Uvařené těstoviny vmíchejte do omáčky, zalijte troškou vody z těstovin a dobře promíchejte. Tímto způsobem nasáknou těstoviny omáčku do sebe a budou mnohem chutnější.
7.
Podávejte posypané strouhaným parmazánem.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 2 hod 30 min vaření 3 hod celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | BunTom |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 66 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
968.39 kcal |
Protein |
38.25 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
77.14 g
5.30 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
52.09 g
17.68 g
|
Reklama
Reklama