Tradiční boloňská omáčka

Boloňská omáčka pochází z Itálie, regionu Emilia-Romagna. Na Internetu najdete spoustu verzí boloňské omáčky, ale podle tohoto receptu vytvoříte autentickou boloňskou omáčku, kterou můžete poté použít k přípravě mnoha pokrmů. Tradičně se podává s čerstvými tagliatelle, avšak použít můžete libovolné jiné těstoviny, u nás se nejčastěji používají špagety.

Ingredience

Zelenina

Na posypání

Těstoviny

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do rozpálené pánve dejte olivový olej a máslo. Až bude máslo rozpuštěné, přidejte pancettu, cibuli, celer a mrkev. Nechte restovat asi 3 minuty.
2.
Přidejte mleté hovězí i vepřové a nechte restovat. Maso pustí vodu, počkejte, až se vypaří a zbude jen tuk.
3.
Přilijte červené víno a promíchejte. Počkejte, až se víno odpaří a opět zbude jen tuk.
4.
Poté přimíchejte rajčatový protlak a zalijte vývarem.
5.
Snižte plamen na minimum, zakryjte poličkou a nechte 2 hodiny pomalu dusit. Občas kontrolujte, jestli není třeba doplnit tekutinu.
6.
Uvařené těstoviny vmíchejte do omáčky, zalijte troškou vody z těstovin a dobře promíchejte. Tímto způsobem nasáknou těstoviny omáčku do sebe a budou mnohem chutnější.
7.
Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Od: BunTom, 27.2.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
2 hod 30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 66 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, italská, těstoviny, hovězí maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
968.39 kcal
Protein
38.25 g
Sacharidy
z toho cukr
77.14 g
5.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
52.09 g
17.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.