Boloňská omáčka s olivami

Dnes si připravíme tradiční boloňskou omáčku s nezapomenutelným twistem – olivami. Tato receptura přináší dokonalý orchestr chutí. Připravte se na italský gastronomický zážitek, který okouzlí vaše chuťové pohárky a posune boloňskou omáčku na novou úroveň.

Reklama

Ingredience

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli a stroužky česneku si oloupeme, mrkev omyjeme a oškrábeme. Řapíkatý celer omyjeme.
2.
Mrkev, cibuli, řapíkatý celer a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.
3.
Slaninu orestujeme na oleji a přidáme cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek, mrkev a řapíkatý celer – orestujeme.
4.
Přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, občas promícháme, aby se kousky od sebe oddělily.
5.
Přidáme víno a rajčatový protlak. Pečlivě promícháme, zarestujeme a přidáme krájená rajčata.
6.
Poté přilijeme vývar podle potřeby. Jen tolik, aby se maso se zeleninou mohlo dusit.
7.
Osolíme a opepříme. Přikryté a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas promícháme.
8.
Nakonec dochutíme bazalkou a oreganem, přidáme na kolečka nakrájené olivy. Podáváme se špagetami a zasypeme strouhaným čedarem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 19.11.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod 30 min vaření
2 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 45 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
322.29 kcal
Protein
26.18 g
Sacharidy
z toho cukr
9.69 g
5.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.45 g
7.29 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama