Masové koule s rajčatovou omáčkou

Tento recept ocení především milovníci italské kuchyně, těstovin a rajčatových omáček.

Reklama

Ingredience

Na masové koule

Na rajčatovou omáčku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do velké mísy si dáme mleté maso a slaninu.
2.
Šalotku a česnek zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a spolu s bazalkou přidáme k masu.
3.
Dále přidáme strouhanku, vejce, sůl a pepř. Směs zpracujeme rukama a tvoříme koule, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
4.
Hotové koule potřeme olivovým olejem a dáme péct na 180°C na 10 minut a potom stáhneme na 120°C a pečeme podle výkonu trouby, dokud nejsou koule hotové.
5.
Mezitím si dáme vařit vodu na špagety. Nesmíme zapomenout vodu osolit a kápnout do ní trochu olivového oleje.
6.
Rozehřejeme si velkou pánev a přidáme olivový olej.
7.
Šalotku a česnek zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji orestujeme dosklovata. Zalijeme loupanými rajčaty, která si na pánvi vařečkou rozkrájíme na menší kousky (jde to velice lehce).
8.
Dochutíme cukrem, solí a pepřem. Nakonec přidáme natrhanou bazalku.
9.
Hotové koule dáme ještě na chvíli povařit do omáčky.
10.
Jakmile máme hotové špagety, můžeme servírovat.
11.
Dozdobíme strouhaným parmazánem a lístkem bazalky. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 13.2.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
1 hod vaření
2 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 52 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
716.56 kcal
Protein
44.96 g
Sacharidy
z toho cukr
73.68 g
12.56 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.56 g
6.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama