Tento recept ocení především milovníci italské kuchyně, těstovin a rajčatových omáček.
Ingredience (4 x porce)
Na masové koule
Na rajčatovou omáčku
Postup přípravy
Do velké mísy si dáme mleté maso a slaninu.
Šalotku a česnek zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a spolu s bazalkou přidáme k masu.
Dále přidáme strouhanku, vejce, sůl a pepř. Směs zpracujeme rukama a tvoříme koule, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Hotové koule potřeme olivovým olejem a dáme péct na 180°C na 10 minut a potom stáhneme na 120°C a pečeme podle výkonu trouby, dokud nejsou koule hotové.
Mezitím si dáme vařit vodu na špagety. Nesmíme zapomenout vodu osolit a kápnout do ní trochu olivového oleje.
Rozehřejeme si velkou pánev a přidáme olivový olej.
Šalotku a česnek zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji orestujeme dosklovata. Zalijeme loupanými rajčaty, která si na pánvi vařečkou rozkrájíme na menší kousky (jde to velice lehce).
Dochutíme cukrem, solí a pepřem. Nakonec přidáme natrhanou bazalku.
Hotové koule dáme ještě na chvíli povařit do omáčky.
Jakmile máme hotové špagety, můžeme servírovat.
Dozdobíme strouhaným parmazánem a lístkem bazalky. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 716.56 kcal |
Protein: 44.96 g |
Sacharidy: 73.68 g |
z toho cukr: 12.56 g |
Tuk: 23.56 g |
z toho nas. MK: 6.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3739-masove-koule-s-rajcatovou-omackou