Masové koule s rajčatovou omáčkou

Tento recept ocení především milovníci italské kuchyně, těstovin a rajčatových omáček.

Ingredience (4 x porce)

Na masové koule

Na rajčatovou omáčku

Postup přípravy

  1. Do velké mísy si dáme mleté maso a slaninu.
  2. Šalotku a česnek zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a spolu s bazalkou přidáme k masu.
  3. Dále přidáme strouhanku, vejce, sůl a pepř. Směs zpracujeme rukama a tvoříme koule, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Hotové koule potřeme olivovým olejem a dáme péct na 180°C na 10 minut a potom stáhneme na 120°C a pečeme podle výkonu trouby, dokud nejsou koule hotové.
  5. Mezitím si dáme vařit vodu na špagety. Nesmíme zapomenout vodu osolit a kápnout do ní trochu olivového oleje.
  6. Rozehřejeme si velkou pánev a přidáme olivový olej.
  7. Šalotku a česnek zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji orestujeme dosklovata. Zalijeme loupanými rajčaty, která si na pánvi vařečkou rozkrájíme na menší kousky (jde to velice lehce).
  8. Dochutíme cukrem, solí a pepřem. Nakonec přidáme natrhanou bazalku.
  9. Hotové koule dáme ještě na chvíli povařit do omáčky.
  10. Jakmile máme hotové špagety, můžeme servírovat.
  11. Dozdobíme strouhaným parmazánem a lístkem bazalky. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 716.56 kcal | Protein: 44.96 g | Sacharidy: 73.68 g | z toho cukr: 12.56 g | Tuk: 23.56 g | z toho nas. MK: 6.84 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3739-masove-koule-s-rajcatovou-omackou