Špagety s olivovou omáčkou

Bezmasá rychlovka nemusí být vůbec nudná. Zapomeňte na špagety s kečupem a zkuste chutnou a hebkou omáčku s olivami a česnekem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nakrájejte na drobné kousky olivy. Nakrájejte cibuli na kostičky. Cibuli opečte na pánvi na sádle do zlatova. Vytáhněte z pánve na ubrousek.
2.
Ve větším hrnci rozehřejte máslo a vmíchejte mouku. Nechejte zpěnit a za stálého míchání přilévejte pomalu mléko. Rozmíchejte do hladké směsi. Přidejte sůl, pepř, prolisovaný česnek a nakrájené olivy. Okořeňte provensálským kořením. Povařte do změknutí oliv.
3.
Nakonec vmíchejte opečenou cibulku. Podávejte s uvařenými špagetami a posypte strouhaným sýrem.

Od: Iva V, 10.5.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, těstoviny
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
600.71 kcal
Protein
16.04 g
Sacharidy
z toho cukr
73.90 g
10.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.34 g
12.00 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama