Špagety s olivovou omáčkou

Bezmasá rychlovka nemusí být vůbec nudná. Zapomeňte na špagety s kečupem a zkuste chutnou a hebkou omáčku s olivami a česnekem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájejte na drobné kousky olivy. Nakrájejte cibuli na kostičky. Cibuli opečte na pánvi na sádle do zlatova. Vytáhněte z pánve na ubrousek.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a vmíchejte mouku. Nechejte zpěnit a za stálého míchání přilévejte pomalu mléko. Rozmíchejte do hladké směsi. Přidejte sůl, pepř, prolisovaný česnek a nakrájené olivy. Okořeňte provensálským kořením. Povařte do změknutí oliv.
  3. Nakonec vmíchejte opečenou cibulku. Podávejte s uvařenými špagetami a posypte strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 604.01 kcal | Protein: 16.03 g | Sacharidy: 74.32 g | z toho cukr: 10.00 g | Tuk: 25.74 g | z toho nas. MK: 12.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3069-spagety-s-olivovou-omackou