Bezmasá rychlovka nemusí být vůbec nudná. Zapomeňte na špagety s kečupem a zkuste chutnou a hebkou omáčku s olivami a česnekem.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nakrájejte na drobné kousky olivy. Nakrájejte cibuli na kostičky. Cibuli opečte na pánvi na sádle do zlatova. Vytáhněte z pánve na ubrousek.
Ve větším hrnci rozehřejte máslo a vmíchejte mouku. Nechejte zpěnit a za stálého míchání přilévejte pomalu mléko. Rozmíchejte do hladké směsi. Přidejte sůl, pepř, prolisovaný česnek a nakrájené olivy. Okořeňte provensálským kořením. Povařte do změknutí oliv.
Nakonec vmíchejte opečenou cibulku. Podávejte s uvařenými špagetami a posypte strouhaným sýrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 600.71 kcal |
Protein: 16.04 g |
Sacharidy: 73.90 g |
z toho cukr: 10.00 g |
Tuk: 25.34 g |
z toho nas. MK: 12.00 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3069-spagety-s-olivovou-omackou