Zapékané těstoviny s bešamelovou omáčkou

Těstoviny a bešamelová omáčka patří rozhodně k sobě. Dávají možnost nespočtu chuťových kombinací a variant přitom vždy dopadnou výborně.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Těstoviny uvaříme do poloměkka, al dente. Dáme do zapékací misky. Žampiony očistíme a rozkrájíme. Uzené maso nakrájíme na nudličky. Na pánev dáme rozehřát olej, přidáme žampiony a uzené maso a restujeme. Přisypeme propláchnutý špenát.
2.
Ochutíme prolisovaným česnekem a bazalkou.
3.
Ochucenou směs přidáme na těstoviny.
4.
V hrnci rozehřejeme máslo na střední stupeň. Nasypeme mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rozmícháme. Ochutíme solí. Omáčkou zalijeme těstoviny.
5.
Nahoru nastrouháme sýr a dáme na 20 minut zapéct.

Od: Ráďa 78, 17.6.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 42 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, těstoviny

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
577.75 kcal
Protein
27.68 g
Sacharidy
z toho cukr
67.35 g
7.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.01 g
11.46 g

Detailní rozpis podle ingrediencí