Zapékané penne s rajčaty a vepřovým masem

  • Přidat foto

Těstoviny, bešamelová omáčka a sýr je kombinace, která se vždy povede a chuťově nemůže zklamat. Vyzkoušejte zapékanou variantu se žampióny.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nakrájíme cibuli na kostičky, rozehřejeme sádlo a orestujeme cibuli. Vhodný je širší kastrol s poklicí nebo hlubší pánev s poklicí.
2.
Vepřové maso nakrájíme na menší kostičky, dáme na pánev a posypeme kořením, soli 1 lžičku. Mícháme a restujeme společně s cibulí. Poté podlijeme vodou a dusíme asi 1,5 hodiny. Průběžně doléváme vodu a občas promícháme. Na posledních 20 minut přidáme rozmrazené žampiony.
3.
Hotové sceďte a šťávu z masa si ponechejte.
4.
Uvaříme penne v hodně osolené vodě, soli může být i víc než 2 lžičky. Penne uvařte al dente. Oceďte a dejte do pekáče vymazaného trochou másla.
5.
Nakrájejte rajčata na šestiny a přidejte k penne.
6.
Rozpusťte máslo a přidejte mouku. Dobře promíchejte, nechejte zpěnit a zalijte mlékem. Vznikne hustá kaše. Do kaše pomalu vlívejte šťávu z masa až bude řidší natolik, aby jí bylo možné pohodlně zalévat těstoviny. Do omáčky přidejte prolisovaný česnek, podle chuti může být sůl i pepř, ale zpravidla to není nutné, je ochucená výpekem z masa.
7.
Do penne zamíchejte maso i s houbami a cibulí, zalejte omáčkou a mírně promíchejte.
8.
Posypte strouhaným eidamem a dejte zapéct na 15 - 20 minut bez poklice na 150 stupňů.

Od: Ráďa 78, 9.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, těstoviny

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
899.79 kcal
Protein
46.40 g
Sacharidy
z toho cukr
56.91 g
9.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
54.28 g
25.19 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.