Zapékané penne s rajčaty a vepřovým masem

Těstoviny, bešamelová omáčka a sýr je kombinace, která se vždy povede a chuťově nemůže zklamat. Vyzkoušejte zapékanou variantu se žampióny.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme cibuli na kostičky, rozehřejeme sádlo a orestujeme cibuli. Vhodný je širší kastrol s poklicí nebo hlubší pánev s poklicí.
  2. Vepřové maso nakrájíme na menší kostičky, dáme na pánev a posypeme kořením, soli 1 lžičku. Mícháme a restujeme společně s cibulí. Poté podlijeme vodou a dusíme asi 1,5 hodiny. Průběžně doléváme vodu a občas promícháme. Na posledních 20 minut přidáme rozmrazené žampiony.
  3. Hotové sceďte a šťávu z masa si ponechejte.
  4. Uvaříme penne v hodně osolené vodě, soli může být i víc než 2 lžičky. Penne uvařte al dente. Oceďte a dejte do pekáče vymazaného trochou másla.
  5. Nakrájejte rajčata na šestiny a přidejte k penne.
  6. Rozpusťte máslo a přidejte mouku. Dobře promíchejte, nechejte zpěnit a zalijte mlékem. Vznikne hustá kaše. Do kaše pomalu vlívejte šťávu z masa až bude řidší natolik, aby jí bylo možné pohodlně zalévat těstoviny. Do omáčky přidejte prolisovaný česnek, podle chuti může být sůl i pepř, ale zpravidla to není nutné, je ochucená výpekem z masa.
  7. Do penne zamíchejte maso i s houbami a cibulí, zalejte omáčkou a mírně promíchejte.
  8. Posypte strouhaným eidamem a dejte zapéct na 15 - 20 minut bez poklice na 150 stupňů.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 836.67 kcal | Protein: 47.70 g | Sacharidy: 56.08 g | z toho cukr: 9.53 g | Tuk: 46.18 g | z toho nas. MK: 24.87 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1755-zapekane-penne-s-rajcaty-a-veprovym-masem