Smetanové penne s vepřovou panenkou a černým lanýžem

Smetanové penne s černým lanýžem a grilovanou vepřovou panenkou představují elegantní spojení jemných těstovin a aromatického lanýže se šťavnatým, na grilu opečeným masem. Tento recept je ideální volbou pro slavnostní oběd nebo večeři, kdy chcete servírovat něco výjimečného, a přitom s minimem složitosti.

Reklama

Ingredience

Na panenku

Na těstoviny

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Panenku očistíme a nakrájíme na medailonky nebo necháme vcelku. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a česnekem. Necháme chvíli odležet.
2.
Rozpálíme grilovací pánev nebo pánev s trochou oleje. Maso zprudka opečeme z obou stran dozlatova (cca 2–3 minuty z každé strany u medailonků, 6–8 minut celkem pokud je vcelku), poté necháme dojít na teplém místě pod alobalem.
3.
Uvaříme penne v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme, ale trochu vody si necháme stranou.
4.
V hlubší pánvi na másle orestujeme šalotku do zesklovatění. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a lehce provaříme. Přidáme strouhaný parmazán a případně trochu vody z těstovin pro zjemnění konzistence.
5.
Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný lanýž (nebo trochu lanýžové pasty). Krátce prohřejeme a přidáme uvařené těstoviny.
6.
Na talíř servírujeme těstoviny, navrch položíme grilovanou panenku a ozdobíme hoblinkami lanýže nebo čerstvými bylinkami. Podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 28.10.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,062.92 kcal
Protein
53.34 g
Sacharidy
z toho cukr
75.97 g
6.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
58.36 g
31.30 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama