Smetanové penne s vepřovou panenkou a černým lanýžem

Smetanové penne s černým lanýžem a grilovanou vepřovou panenkou představují elegantní spojení jemných těstovin a aromatického lanýže se šťavnatým, na grilu opečeným masem. Tento recept je ideální volbou pro slavnostní oběd nebo večeři, kdy chcete servírovat něco výjimečného, a přitom s minimem složitosti.

Ingredience (2 x porce)

Na panenku

Na těstoviny

Postup přípravy

  1. Panenku očistíme a nakrájíme na medailonky nebo necháme vcelku. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a česnekem. Necháme chvíli odležet.
  2. Rozpálíme grilovací pánev nebo pánev s trochou oleje. Maso zprudka opečeme z obou stran dozlatova (cca 2–3 minuty z každé strany u medailonků, 6–8 minut celkem pokud je vcelku), poté necháme dojít na teplém místě pod alobalem.
  3. Uvaříme penne v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme, ale trochu vody si necháme stranou.
  4. V hlubší pánvi na másle orestujeme šalotku do zesklovatění. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a lehce provaříme. Přidáme strouhaný parmazán a případně trochu vody z těstovin pro zjemnění konzistence.
  5. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný lanýž (nebo trochu lanýžové pasty). Krátce prohřejeme a přidáme uvařené těstoviny.
  6. Na talíř servírujeme těstoviny, navrch položíme grilovanou panenku a ozdobíme hoblinkami lanýže nebo čerstvými bylinkami. Podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,062.92 kcal | Protein: 53.34 g | Sacharidy: 75.97 g | z toho cukr: 6.07 g | Tuk: 58.36 g | z toho nas. MK: 31.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4633-smetanove-penne-s-veprovou-panenkou-a-cernym-lanyzem