Zapékané špagety s vepřovým masem a smetanou

Výborný zapékaný pokrm, ke kterému potřebujete jen pár ingrediencí. Je třeba neuspěchat dušení vepřového masa, aby bylo příjemně měkké. Velká pánev s poklicí je nezbytností.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřovou plec nakrájíme na kostičky a dáme restovat na sádlo a cibuli nakrájenou na drobné kousky. Okořeníme, přidáme prolisovaný česnek. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí asi 30 až 40 minut.
2.
Přidáme mrkev nastrouhanou na jemném struhadle nebo nasekanou el. sekáčkem na drobné kousky. Zalijeme rajčaty, ochutíme cukrem a necháme důkladně prohřát.
3.
Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě. Scedíme a dáme do zapékací mísy.
4.
Směs zalijeme smetanou a vlijeme do špaget. Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme pod grilem do zezlátnutí.

Od: Iva V, 6.2.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 23 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
511.37 kcal
Protein
25.81 g
Sacharidy
z toho cukr
44.46 g
12.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.77 g
13.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama