Výborný zapékaný pokrm, ke kterému potřebujete jen pár ingrediencí. Je třeba neuspěchat dušení vepřového masa, aby bylo příjemně měkké. Velká pánev s poklicí je nezbytností.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Vepřovou plec nakrájíme na kostičky a dáme restovat na sádlo a cibuli nakrájenou na drobné kousky. Okořeníme, přidáme prolisovaný česnek. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí asi 30 až 40 minut.
Přidáme mrkev nastrouhanou na jemném struhadle nebo nasekanou el. sekáčkem na drobné kousky. Zalijeme rajčaty, ochutíme cukrem a necháme důkladně prohřát.
Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě. Scedíme a dáme do zapékací mísy.
Směs zalijeme smetanou a vlijeme do špaget. Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme pod grilem do zezlátnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 511.37 kcal |
Protein: 25.81 g |
Sacharidy: 44.46 g |
z toho cukr: 12.03 g |
Tuk: 24.77 g |
z toho nas. MK: 13.31 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3735-zapekane-spagety-s-veprovym-masem-a-smetanou