Zapékané špagety s vepřovým masem a smetanou

Výborný zapékaný pokrm, ke kterému potřebujete jen pár ingrediencí. Je třeba neuspěchat dušení vepřového masa, aby bylo příjemně měkké. Velká pánev s poklicí je nezbytností.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostičky a dáme restovat na sádlo a cibuli nakrájenou na drobné kousky. Okořeníme, přidáme prolisovaný česnek. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí asi 30 až 40 minut.
  2. Přidáme mrkev nastrouhanou na jemném struhadle nebo nasekanou el. sekáčkem na drobné kousky. Zalijeme rajčaty, ochutíme cukrem a necháme důkladně prohřát.
  3. Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě. Scedíme a dáme do zapékací mísy.
  4. Směs zalijeme smetanou a vlijeme do špaget. Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme pod grilem do zezlátnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 511.37 kcal | Protein: 25.81 g | Sacharidy: 44.46 g | z toho cukr: 12.03 g | Tuk: 24.77 g | z toho nas. MK: 13.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3735-zapekane-spagety-s-veprovym-masem-a-smetanou