Zapékané těstoviny s bešamelovou omáčkou

Těstoviny a bešamelová omáčka patří rozhodně k sobě. Dávají možnost nespočtu chuťových kombinací a variant přitom vždy dopadnou výborně.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme do poloměkka, al dente. Dáme do zapékací misky. Žampiony očistíme a rozkrájíme. Uzené maso nakrájíme na nudličky. Na pánev dáme rozehřát olej, přidáme žampiony a uzené maso a restujeme. Přisypeme propláchnutý špenát.
  2. Ochutíme prolisovaným česnekem a bazalkou.
  3. Ochucenou směs přidáme na těstoviny.
  4. V hrnci rozehřejeme máslo na střední stupeň. Nasypeme mouku a necháme zpěnit. Zalijeme mlékem a rozmícháme. Ochutíme solí. Omáčkou zalijeme těstoviny.
  5. Nahoru nastrouháme sýr a dáme na 20 minut zapéct.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 713.21 kcal | Protein: 33.60 g | Sacharidy: 69.57 g | z toho cukr: 10.00 g | Tuk: 31.39 g | z toho nas. MK: 16.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1704-zapekane-testoviny-s-besamelovou-omackou