Boloňská omáčka z pomalého hrnce

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli, řapíkatý celer a mrkev nakrájejte na kousky a ve velké pánvi osmahněte na olivovém oleji. Stačí pár minut.
  2. Přidejte maso a zvyšte teplotu. Po chvíli pustí vodu, nechte ji vydusit, dokud nezbude jen tuk. Poté přidejte protlak a nechte zarestovat.
  3. Přidejte passatu, trošku vody a bobkové listy. Promíchejte a přendejte do pomalého hrnce.
  4. Vařte na nízký stupeň asi 8 hodin.
  5. Dejte vařit těstoviny. Až budou skoro vařené, tak do velké pánve dejte požadované množství omáčky a přidejte vařené těstoviny. Nařeďte do požadované konzistence vodou z těstovin a nechte chvíli povařit.
  6. Podávejte sypané sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 269.70 kcal | Protein: 22.74 g | Sacharidy: 8.84 g | z toho cukr: 5.98 g | Tuk: 15.76 g | z toho nas. MK: 6.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2898-bolonska-omacka-z-pomaleho-hrnce