Přemýšlíte, co uvařit k obědu a nemáte moc času? V případě, že vám v lednici zbyl rajčatový protlak, vyzkoušejte recept na rychlou rajskou omáčku, kterou budete mít za 30 min. hotovou. Vhodná příloha jsou těstoviny nebo knedlík.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nejprve v hrnci necháme rozehřát máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
Jakmile je cibulka do zlatova, přidáme mouku a necháme ji zpěnit.
Poté přidáme koření dle chuti. Já dávám 3 ks bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 3 kousky hřebíčku, sůl a pepř a přilijeme hovězí vývar.
Takto necháme cca 10 min. povařit, a nakonec přidáme rajčatový protlak a vaříme cca dalších 10 min.
Dochutíme solí, pepřem a cukrem a v případě potřeby dohustíme omáčku moukou s vodou. A je hotovo.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 91.29 kcal |
Protein: 2.64 g |
Sacharidy: 5.90 g |
z toho cukr: 1.85 g |
Tuk: 6.25 g |
z toho nas. MK: 3.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2750-rychla-rajska-omacka