Rychlá rajská omáčka

Přemýšlíte, co uvařit k obědu a nemáte moc času? V případě, že vám v lednici zbyl rajčatový protlak, vyzkoušejte recept na rychlou rajskou omáčku, kterou budete mít za 30 min. hotovou. Vhodná příloha jsou těstoviny nebo knedlík.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve v hrnci necháme rozehřát máslo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Jakmile je cibulka do zlatova, přidáme mouku a necháme ji zpěnit.
  3. Poté přidáme koření dle chuti. Já dávám 3 ks bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 3 kousky hřebíčku, sůl a pepř a přilijeme hovězí vývar.
  4. Takto necháme cca 10 min. povařit, a nakonec přidáme rajčatový protlak a vaříme cca dalších 10 min.
  5. Dochutíme solí, pepřem a cukrem a v případě potřeby dohustíme omáčku moukou s vodou. A je hotovo.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 91.29 kcal | Protein: 2.64 g | Sacharidy: 5.90 g | z toho cukr: 1.85 g | Tuk: 6.25 g | z toho nas. MK: 3.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2750-rychla-rajska-omacka