Rajská polévka s bazalkou

Tradiční a oblíbená rajská polévka s rýží provoněná bazalkou. Nasládlou chuť si oblíbí děti i dospělí.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci rozehřejeme olej s máslem. Přidáme mouku, promícháme. Necháme zhnědnout a rychle přidáme protlaky. Je dobré mít je nachystané v misce, mouka se rychle připaluje.
  2. Zalijeme vodou nebo vývarem. Ochutíme vegetou, solí, cukrem a bazalkou. Přidáme uvařenou rýži (uvedená váha je vařené rýže).
  3. Společně chvíli povaříme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 389.70 kcal | Protein: 6.00 g | Sacharidy: 60.44 g | z toho cukr: 13.74 g | Tuk: 13.24 g | z toho nas. MK: 4.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2742-rajska-polevka-s-bazalkou