Rajská polévka po italsku s mascarpone

Itálie je země vůní, dobrého jídla a vína. My jsme se nechali inspirovat a vyzkoušeli výbornou rajskou polévku podle italského receptu s macarpone.

Příprava této chutné polévky je opravdu rychlá a její chuť je díky přidání sýru mascarpone opravdu dokonalá.

Pozor sýr mascarpone se přidává až na konec a je nutné, aby měl pokojovou teplotu. Díky tomu vám v polévce nevzniknou žmolky a budete jí mít krásně krémovou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si nakrájíme cibulku na jemno a připravíme si olivový olej do hrnce. Do rozpáleného oleje přidáme cibulku, 2 lžíce másla a necháme cibuli do zlatova osmahnout.
2.
Než se cibule osmahne, připravíme si 2 lístky bazalky, které srolujeme na co nejmenší a nejužší díly a nakrájíme také na velmi drobné kousky a přidáme k cibulce.
3.
Stejně tak i česnek. 1 stroužek nakrájíme na drobno a přidáme k cibuli.
4.
Zatím co se cibulka osmahne do zlatova, připravíme si kuřecí vývar. Může být i z kuřecího masoxu. Chuť polévky je pak mnohem výraznější, než pokud byste dolili pouze vodu.
5.
Jakmile je cibulka do zlatova osmahnutá, přidáme vývar, 1/2 lžičky skořice, 1/4 lžičky chilli, sůl, pepř a nakonec celá rajčata loupaná v rajčatové šťávě a necháme polévku na mírném ohni vařit 15 min.
6.
Připravte si mezitím ruční mixér a po 15 min. odstavte polévku, ponořte mixér velmi opatrně a vše pomalu v hrnci rozmixujte.
7.
Jakmile je polévka rozmixovaná, stačí už přidat pouze sýr mascarpone, který je nutné mít v pokojové teplotě, aby nezanechal v polévce žmolky.
8.
Mascaropne pomalu rozmíchejte v polévce a je hotovo. Výborná je polévka s krutony, nebo s opečenou bagetkou. Dobrou chuť!

Od: Marie, 14.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
147.86 kcal
Protein
3.85 g
Sacharidy
z toho cukr
9.30 g
8.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.08 g
6.18 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama