Zelňačka

Zelí je moje závislost na všechny způsoby a pokud je recept extra rychlý, tak mi jídlo chutná ještě víc. Máte to taky tak?

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oloupeme si brambory a cibuli. Nakrájíme oboje na kostičky.
2.
Dozlatova osmažíme cibuli, potom ji zasypeme sladkou paprikou, přidáme pokrájené brambory, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a přidáme bobkový list, nové koření, sůl a pepř.
3.
Vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké. Potom přidáme pokrájené kysané zelí a uzené tofu (nebo sójový párek či tempeh), zjemníme rostlinným mlékem, nebo smetanou, dochutíme, ještě chvíli povaříme a máme hotovo.
4.
Můžeme vyndat bobkový list a nové koření, nebo ho tam nechat a lovit až na talíři 🙂

Od: Liška, 16.3.2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, zelenina, brambory, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
358.40 kcal
Protein
15.32 g
Sacharidy
z toho cukr
53.50 g
6.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.60 g
1.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama