Zelňačka

Zelí je moje závislost na všechny způsoby a pokud je recept extra rychlý, tak mi jídlo chutná ještě víc. Máte to taky tak?

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Oloupeme si brambory a cibuli. Nakrájíme oboje na kostičky.
2.
Dozlatova osmažíme cibuli, potom ji zasypeme sladkou paprikou, přidáme pokrájené brambory, zalijeme horkou vodou nebo vývarem a přidáme bobkový list, nové koření, sůl a pepř.
3.
Vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké. Potom přidáme pokrájené kysané zelí a uzené tofu (nebo sójový párek či tempeh), zjemníme rostlinným mlékem, nebo smetanou, dochutíme, ještě chvíli povaříme a máme hotovo.
4.
Můžeme vyndat bobkový list a nové koření, nebo ho tam nechat a lovit až na talíři 🙂

Od: Liška, 16.3.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 18 Kč za porci
Kategorie: polévka, zelenina, brambory, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
240.31 kcal
Protein
12.66 g
Sacharidy
z toho cukr
36.11 g
4.41 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.03 g
1.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí