Bezlepková zelňačka

Kysané zelí obsahuje spoustu vitamínu C, a proto je velmi dobrou potravinou, kterou ráda zařazuji do našeho jídelníčku. Zelí si každoročně nakládám sama a vařím dětem tuto lehce stravitelnou polévku, právě proto, aby doplnili nějaký ten vitamín.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli a klobásu nakrájíme na kostičky a dáme do rozpáleného hrnce. Nepoužívám olej, protože klobása nějaký ten omastek pustí. Společně opražíme.
2.
Zaprášíme červenou paprikou, orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté přidáme brambory na kostky a necháme přivést do varu.
3.
Mezi tím, si překrájíme domácí kysané zelí a přidáme do hrnce společně se vším kořením. Vaříme do změknutí. Dochutíme dle chuti. Můžeme přidat chilli, česnek jak kdo má rád.
4.
Při servírování můžeme dozdobit kysanou nebo sladkou smetanou, ale není nutné.

Od: Petuler, 13.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
154.02 kcal
Protein
5.45 g
Sacharidy
z toho cukr
9.92 g
4.19 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.50 g
3.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama