Zvěřinová zelňačka
Tuto velmi oblíbenou polévku si můžete připravit i ze zvěřinových klobás. Zelňačce to dodá silnou a kořeněnou chuť. Já jsme použila domácí dančí klobásy a výsledek byl skvělý.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Do většího hrnce si dáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit.
                2.
                    Klobásy si nakrájíme na půlkolečka a přidáme ke slanině.  Opečeme dozlatova.
                3.
                    Zaprášíme sladkou paprikou, rychle osmahneme a zalijeme trochou vody.
                4.
                    Přidáme překrájené kysané zelí společně s nakrájenými brambory. Vložíme bobkové listy a nové koření.  Dolijeme vodou a přivedeme k varu.  Vaříme do změknutí zhruba 45 minut.
                5.
                    Mouku si rozmícháme v troše vody a vlijeme do vařící polévky. Provaříme asi 15 minut.
                6.
                    Polévku odstavíme podle chuti osolíme, opepříme.  Při podávání zdobíme kysanou smetanou a můžeme posypat nasekanou petrželkou.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                498.94 kcal  | 
            
Protein  | 
                14.54 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     41.13 g 
                    5.99 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     28.15 g 
                    10.48 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



