Zvěřinová zelňačka

Tuto velmi oblíbenou polévku si můžete připravit i ze zvěřinových klobás. Zelňačce to dodá silnou a kořeněnou chuť. Já jsme použila domácí dančí klobásy a výsledek byl skvělý.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce si dáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit.
  2. Klobásy si nakrájíme na půlkolečka a přidáme ke slanině. Opečeme dozlatova.
  3. Zaprášíme sladkou paprikou, rychle osmahneme a zalijeme trochou vody.
  4. Přidáme překrájené kysané zelí společně s nakrájenými brambory. Vložíme bobkové listy a nové koření. Dolijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 45 minut.
  5. Mouku si rozmícháme v troše vody a vlijeme do vařící polévky. Provaříme asi 15 minut.
  6. Polévku odstavíme podle chuti osolíme, opepříme. Při podávání zdobíme kysanou smetanou a můžeme posypat nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 498.94 kcal | Protein: 14.54 g | Sacharidy: 41.13 g | z toho cukr: 5.99 g | Tuk: 28.15 g | z toho nas. MK: 10.48 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3610-zverinova-zelnacka