Tuto velmi oblíbenou polévku si můžete připravit i ze zvěřinových klobás. Zelňačce to dodá silnou a kořeněnou chuť. Já jsme použila domácí dančí klobásy a výsledek byl skvělý.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Do většího hrnce si dáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme vyškvařit.
Klobásy si nakrájíme na půlkolečka a přidáme ke slanině. Opečeme dozlatova.
Zaprášíme sladkou paprikou, rychle osmahneme a zalijeme trochou vody.
Přidáme překrájené kysané zelí společně s nakrájenými brambory. Vložíme bobkové listy a nové koření. Dolijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zhruba 45 minut.
Mouku si rozmícháme v troše vody a vlijeme do vařící polévky. Provaříme asi 15 minut.
Polévku odstavíme podle chuti osolíme, opepříme. Při podávání zdobíme kysanou smetanou a můžeme posypat nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 498.94 kcal |
Protein: 14.54 g |
Sacharidy: 41.13 g |
z toho cukr: 5.99 g |
Tuk: 28.15 g |
z toho nas. MK: 10.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3610-zverinova-zelnacka