Zelňačka z vývaru z uzených žeber s pikantní klobáskou
Voňavá, hutná a lehce pikantní polévka s uzeným základem, brambory a zakysanou smetanou. Skvělá na zahřátí i jako hlavní jídlo.
Reklama
Postup přípravy
1.
Do hrnce vložíme uzená žebra, přidáme cibuli (klidně neoloupanou), česnek, koření a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, snížíme plamen a vaříme zhruba 1,5 hodiny.
Poté maso vyjmeme, vývar scedíme.
2.
V jiném hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme klobásu, krátce orestujeme, vmícháme mletou papriku a kmín. Hned zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla.
3.
Do hrnce přidáme brambory a kysané zelí. Vaříme do změknutí brambor (cca 15–20 min). Mezitím obereme maso z uzených žeber a přidáme zpět do polévky.
4.
Vmícháme zakysanou smetanu. Pokud je třeba, lehce zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody nebo smetany. Dopepříme čerstvě mletým kampotským pepřem podle chuti – výrazně dochutí.
5.
Podáváme horké, ideálně s krajícem kváskového chleba. Můžeme dozdobit lžičkou zakysané smetany navrch a špetkou pepře.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
506.18 kcal |
Protein |
22.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.70 g
4.61 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
42.37 g
16.71 g
|
Reklama
Reklama