Bramborová polévka s vepřovými žebírky

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Vepřová žebírka nakrájíme a vložíme do velkého hrnce. Zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu a necháme vařit cca 2 minuty.
2.
Poté celý hrnec slijeme, žebírka pečlivě umyjeme, očistíme, hrnec opláchneme. Umytá žebírka opět vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou a mírně osolíme. Vaříme pozvolna 1 - 1,5 hodiny.
3.
Mezitím brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
4.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kari a kurkumu a zamícháme. Přidáme brambory a mrkev. Restujeme za stálého míchání cca 5 minut. Odstavíme a počkáme, až se dodělá vývar.
5.
Do hotového vývaru přidáme směs brambor s mrkví a vaříme do měkka (cca 15 minut). Ochutnejte a dosolte.
6.
Mezitím nakrájíme na drobno koriandr a cibulku (pouze zelené části) a přidáme do hotové polévky.
7.
Polévku je možné jíst samostatně nebo podávat s vařenou rýží.

Od: Snuttig&Nici, 29.4.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod
Počet porcí: 5 porcí
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 7 Kč za porci
Kategorie: polévka, asijská, vepřové maso, brambory

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
374.90 kcal
Protein
23.62 g
Sacharidy
z toho cukr
23.69 g
4.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.74 g
7.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí