Bramborová polévka s vepřovými žebírky

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřová žebírka nakrájíme a vložíme do velkého hrnce. Zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu a necháme vařit cca 2 minuty.
  2. Poté celý hrnec slijeme, žebírka pečlivě umyjeme, očistíme, hrnec opláchneme. Umytá žebírka opět vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou a mírně osolíme. Vaříme pozvolna 1 - 1,5 hodiny.
  3. Mezitím brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  4. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kari a kurkumu a zamícháme. Přidáme brambory a mrkev. Restujeme za stálého míchání cca 5 minut. Odstavíme a počkáme, až se dodělá vývar.
  5. Do hotového vývaru přidáme směs brambor s mrkví a vaříme do měkka (cca 15 minut). Ochutnejte a dosolte.
  6. Mezitím nakrájíme na drobno koriandr a cibulku (pouze zelené části) a přidáme do hotové polévky.
  7. Polévku je možné jíst samostatně nebo podávat s vařenou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 334.62 kcal | Protein: 18.44 g | Sacharidy: 30.26 g | z toho cukr: 3.89 g | Tuk: 13.48 g | z toho nas. MK: 2.47 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1603-bramborova-polevka-s-veprovymi-zebirky