Vepřová žebírka nakrájíme a vložíme do velkého hrnce. Zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu a necháme vařit cca 2 minuty.
Poté celý hrnec slijeme, žebírka pečlivě umyjeme, očistíme, hrnec opláchneme. Umytá žebírka opět vložíme do hrnce, zalijeme vařící vodou a mírně osolíme. Vaříme pozvolna 1 - 1,5 hodiny.
Mezitím brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kari a kurkumu a zamícháme. Přidáme brambory a mrkev. Restujeme za stálého míchání cca 5 minut. Odstavíme a počkáme, až se dodělá vývar.
Do hotového vývaru přidáme směs brambor s mrkví a vaříme do měkka (cca 15 minut). Ochutnejte a dosolte.
Mezitím nakrájíme na drobno koriandr a cibulku (pouze zelené části) a přidáme do hotové polévky.
Polévku je možné jíst samostatně nebo podávat s vařenou rýží.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 334.62 kcal |
Protein: 18.44 g |
Sacharidy: 30.26 g |
z toho cukr: 3.89 g |
Tuk: 13.48 g |
z toho nas. MK: 2.47 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1603-bramborova-polevka-s-veprovymi-zebirky